Historie

Na beëindiging van zijn taak bij de grensbewaking gedurende de 1e wereldoorlog, richtte de heer Jan Wildeman op 1 november 1918 in Waalwijk de firma J. Wildeman & Co. op. In die dagen was van moderne transportmiddelen nog geen sprake maar werd er met de motorfiets op uit getrokken om de klanten te bezoeken. Met de groei van de onderneming werd naar een ander pand gezocht dat in 1925 in een voormalige schoenfabriek aan de Stationsstraat werd betrokken. In 1937 trad de zoon Jacob Wildeman toe tot de zaak. Vooral na de oorlog maakte het bedrijf door de opkomst van de synthetische materialen een grote groei door, die er uiteindelijk in 1964 toe leidde dat de firma Wildeman op het industrieterrein Zanddonk een nieuw pand in gebruik kon nemen, waar het bedrijf tot in 2003 gehuisvest is geweest.
 
H. (Hartog) L. (Levie) van Leeuwen, roepnaam Harrij, richtte in het jaar 1928 een lederimport op in Waalwijk de Langstraat. Binnen Nederland was de Langstraat het centrum voor de schoenindustrie. Daarnaast waren er ook meerdere looierijen gevestigd. Het bedrijf werd gevestigd aan de Grotestraat 240a, de hoofdstraat van Waalwijk. In 1938 werd het bedrijf omgezet in een Naamloze Vennootschap. Van Leeuwen Leder was een joods bedrijf en werd tijdens de oorlog in 1942 onder beheer gesteld van de Lippman Rosenthal Bank. 
Harrij van Leeuwen zelf is tijdens de oorlog gedeporteerd en gestorven. In september 1945 werd de heer Richard Braun, de schoonbroer van Harrij van Leeuwen, aangesteld als directeur en later eigenaar van Van Leeuwen Leder bv. Onder zijn bezielende leiding is het bedrijf verder uitgegroeid. In 1981 heeft Richard Braun het bedrijf overgedragen aan zijn zoon Herbert Braun.
   
Per 1 september 1999 is Van Leeuwen Leder BV middels een management buy out overgenomen door Jan Denissen. In 2003 werd door Jan Denissen Wildeman Waalwijk BV vanuit  een faillissement over genomen, waarna een nauwe samenwerking tussen de zusterbedrijven ontstond. Medio 2005 werd de derde firma, Wildeman Benelux BV, opgericht. In 2009 betrokken de drie zusterbedrijven een gezamenlijk pand op het nieuwe industrieterrein Haven VII te Waalwijk.                   Jan Denissen
Door ons te richten op service en continuïteit, en door te werken met uitsluitend kwaliteitsproducten en betrouwbare leveranciers is het mogelijk geworden om als familiebedrijf bijna 100 jaar actief te zijn in de markt.